top of page

KREACIJA

 

Sve faze kreiranja, od branja do rađanja extra djevičanskog maslinovog ulja odvijaju se u 24 satnom bez prekidnom procesu. Tijekom kreacije, pomno se prati i analizira proces, kako bi se provjerili  kemijsko-fizikalni parametri i procijenila organoleptička svojstva putem panel testa.

Kontrola na svakom stupnju proizvodnje jamči podrijetlo i kvalitetu proizvoda...

 

Naše kreacije:

 

* Monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje "Buža"

 

* Naš blend "Odabir" stvoren od šest različitih sorti

 

* Monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje "Leccino"

 

* "3S" - ekstra djevičansko maslinovo ulje koje nastaje prirodnim stapanjem tri autohtone istarske sorte  "Istarska Bjelica, Buža i Črnica"

 

* Aromatizirano maslinovog ulje "Spice oil - Lemon" ekstra djevičansko maslinovo ulje kreirano maceracijom s domačim organskim Limunom.

 

* Aromatizirano maslinovog ulje "Spice oil - Garlic & Rosemary" ekstra djevičansko maslinovo ulje oplemenjeno tajnom recepturom s domaćim češnjakom i ružmarinom.

 

Isti su dostupni u pakiranjima od 0.1 l, 0,25 l, i 0.50 l. 

 

Također po narudžbi pakiramo i u staklenke od 3 i 5 l.

 

Svako od ovih naših ekstra djevičanskih maslinovih ulja ima jedinstvenu osobinu, čaroban okus i miris što će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.... 

Location: OliveCharm Rožac 5, 52470 Umag - Hr

© OliveCharm - Sandro 

Proudly created with Wix.com

  • Facebook
  • YouTube

Buža

 

Autohtona je stara istarska sorta vrlo cjenjenog okusa i osobina. Iskustvom poučeni, pobrana u idealnom trenutku, poklanja nam idealne osobine.  Poprima zlatno žutu do svjetlo zelenu boju. Jakog je voćnog okusa i mirisa na plod masline, artičoku, aromatično bilje i jabuke. Gorčina i pikantnost su vrlo ujednačene i balansirane.

 

Odlično se sljubljuje i idealna je dopuna svježim sirovim namirnicama. Perfektno će istaknuti i obogatiti sirovu plavu ribu a posebno jela od tune ili lososa. Karpaču od plemenite ribe posebno obogaćuje i pruža poseban mediteranski šarm a slasnim rižotima s morskim plodovima pruža posebnu puninu okusa. Samo je nekoliko kapi Buže dovoljno da slastice kao na primjer sladoled od vanilije posipan s mrvicama tamne čokolade postane hedonistički rajski užitak...

 

 

Odabir

 

Ovo ulje je idealna kombinacija šest različitih sorti, nastalim sadnjom odnosno berbom u omjerima određenim višegodišnjim pokušajima i osobnim iskustvom. To stvara osebujan zlatni sok, veličanstveno žuto-zelene boje, s mirisom i okusom voća svježih  maslina, ljekovitog i aromatičnog bilja, badema i rajčice. Umjerene je i skladne gorčine i pikantnosti.

 

Ovo izvanredno ekstra djevičansko maslinovo ulje, bogato pregršt mirisa i okusa, nadahnjuje, potiče stvaranje božanskih jela. Osebujno nadopunjuje s jelima ispod peke, rižoto od šparoga ili gljiva, ribe, plodove mora, školjke, povrće na žaru, te razne salate. A maneštre pretvara u pravu rapsodiju okusa...

Leccino

 

Leccino je jedna od najraširenijih sorti u svijetu zbog svoje visoke prilagodljivosti različitim agroekološkim uvjetima. Masline ove sorte dozrijevaju ranije, a njena otpornost na niže temperature osigurava učestalu rodnost. Izuzetno se dobro prilagodila dubokoj istarskoj crvenici. Kako bi osigurali maksimalnu kvalitetu ulja ove sorte, berbu vršimo u trenutku kada plodovi počinju tamniti. Ovo ekstra djevičansko maslinovo ulje ima izraženo svježi voćni okus po maslinovu plodu.

 

Preporučamo ga s mariniranom tunom, prženom ribom, svježim sirevima, ovčjom skutom te odstajalim sirevima. Ulje se izvrsno sljubljuje sa lignjama ili sipama na žaru. Odlično se uklapa sa svježim sezonskim salatama, a s nekoliko kapi "Leccina" slastice poput sladoleda od jagode  ili  "Panna cotta" sa kremom od vanilije i divljim bobicama postaju šarmantni, divni deserti ...

 

3S

Istarska Bjelica,

Črnica,

Buža

 

Ove stare tipične sorte maslina za sjevernu Istru, pa tako i za područje Umaga, od davnina sađene su zasebno ili u vinogradima u podjednakim omjerima.  Zbog spajanja tri vrste s različitim karakteristikama gorčine i pikantnosti dobijamo ulja vrlo visoke kvalitete, sa zaokruženim i usklađenim osobinama. Ulje je zlatno zelene boje, puna okusa s izraženim mirisnim tonovima pokošene trave, zelene masline , artičoke, badema, divlje šparoge i radiča. Izražena mu je gorčina, a pikantnost umjerena.

 

Posebnu draž i puninu okusa će dati mariniranom mesu i specijalitetima od divljači. Sljubljuje se s tvrdim odstajalim sirevima, preljevom ili sladoledom od čokolade, što nam daje izvrstan desert u kojem gorčina i pikantnost stvaraju čarobnu kombinaciju gorko-slatkog šarma i osvježavajućeg zalogaja gurmanskih čarolija...

 

Spice oil -

Lemon

 

Zlatno je žute boje s dodatkom  domaćeg organskog limuna.  Uz neodoljiv limun ostale su arome  balansirane a i vrlo je dobro uravnotežena gorčina koja uz pikantne retro tonove zaokružuje osobine ovoga tekućeg zlata.

 

Stari Grci i Rimljani, koji su dobro poznavali vrijednost ove izuzetne mješavine, s pravom su je nazivali baš tekućim zlatom. 

 

Neodoljivo se sljubljuje uz nježne kombinacije delicija, posebno sa salatom od hobotnice ili s plemenitom ribom na gradelama no  svakako moramo spomenuti i njegove zdravstvene dobrobiti među kojima su revitalizacija organizma i detox zbog limuna dok maslinovo ulje opskrbljuje tijelo esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu i u borbi protiv lošeg kolesterola...

 

Spice oil -

Garlic & Rosemary

 

Intenzivno je zeleno-žute boje s izrazitom aromom i ukusom domaćeg ružmarina i češnjaka uz nijansu okusa zrelih rajčica, bosiljka i salvije. Vrlo je dobro uravnotežene gorčine uz pikantne retro tonove.

 

Neodoljivo se sljubljuje uz bruskete, odreske, pečenu janjetinu, kuhanu govedinu, te mesa s roštilja. Plavoj ribi daje poseban šarm. Samo nekoliko kapi ovog ulja na mariniranom šumskom voću u soku naranče ili na skuti s medom od kadulje, postaje primamljiv desert kojem je teško odoljeti ...

 

bottom of page