top of page
Logo kratki OliveCharm.png

Politike privatnosti

Kolačići

Ova je politika o kolačićima zadnji put ažurirana 7. listopada 2023. godine i odnosi se na građane Europskog gospodarskog prostora.

Uporaba kolačića dio je uobičajene prakse prikupljanja korisničkih podataka za najveći broj dostupnih web-sjedišta na globalnoj razini. Sukladno pravilima Europske Unije, web-sjedišta koja rabe kolačiće dužni su informirati korisnika o proceduri i zatražiti pristanak. Odbijanjem uporabe kolačića, moguće je pregledavati ograničene informacije web-sjedišta, ali značajan dio funkcionalnosti neće biti dostupan.

Kolačić je mala datoteka spremljena na korisničko računalo u trenutku pregledavanja web-sjedišta. Kolačići olakšavaju uporabu web-sjedišta budući da pohranjuju korisničke postavke i preferencije vezane uz posjećeno web-sjedište te ih pri ponovnom posjetu mogu aktivirati. Na taj način web-sjedište može poboljšati korisničko iskustvo i personalizirati ponuđeni sadržaj. Kako bi mogli koristiti te servise potrebno je omogućiti prihvaćanje navedenih kolačića. U koliko se ne slažete možete klikom na "Postavke" djelomićno ili u potpunosti isključiti iste. 

Upozoravamo da uklanjanjem kolačića može doći do smanjenja funkcionalnosti web stranice, zbog čega vaše korisničko iskustvo može biti na nižem nivou.

 

Narudžbe u našem webshopu
Prilikom narudžbe ispunjavate podatke koji su potrebni da se vaša narudžba provede i da ostvarite kupnju. Pristup tim podacima imaju naši zaposlenici koji obrađuju vašu narudžbu, a prilikom dostave vaših narudžbi vaši ime, prezime, adresa, a u nekim slučajevima i telefon i e-mail adresa, ustupaju se našoj dostavnoj službi.

Vaši podaci s računa bit će pohranjeni zbog pravnih propisa na za to zakonski određeni rok.

 

Kontakt obrazac i e-mail

Kada zaprimimo vaš e-mail dobit ćemo vašu e-mail adresu, IP adresu i podatke koje ste nam naveli u kontakt formi ili poruci. E-mail komunikaciju čuvamo u našoj bazi samo dok je to nužno potrebno, odnosno dok ili komunikacija ne završi ili se ne ostvari ugovorna obveza u smislu kupovine.

 

Zaštita djece i maloljetnih osoba
Ova web stranica namijenjena je odraslim osobama, stoga ne želi i nema namjeru prikupljati osobne podatke djece. Prema tome, savjetujemo sve maloljetne posjetitelje mlađe od 18 godina da ne otkrivaju ili unose nikakve osobne podatke u naše servise. Ukoliko otkrijemo da je maloljetna osoba upisala neke osobne podatke, mi ćemo ih ukloniti u skladu s tehničkim mogućnostima.

 

Razmjena vaših osobnih podatka
Tijekom našeg poslovanja, vašim osobnim podacima mogu pristupiti ili se mogu proslijediti slijedećim kategorijama primatelja prema načelu samo oni koji to trebaju znati:

  • našim partnerima;

  • fizičkim i pravnim osobama (trećim stranama) – izvršiteljima obrade;

  • zaposlenicima.

Razina dijeljenja vaših podataka sa svakim pojedinačno ovisi o konkretnoj svrsi obrade.

Svi naši izvršitelji obrade posjeduju iste ili više sigurnosne norme kao i mi. Tamo gdje je to bilo potrebno, te kako bi dodatno povećali razinu zaštite vaših osobnih podataka, s izvršiteljima obrade potpisali smo Sporazum o obradi podataka.

Gore navedene treće strane su ugovorno obvezne čuvati povjerljivost i sigurnost vaših osobnih podataka, u skladu s važećim zakonom.

Vašim osobnim podacima se također može pristupiti ili ih se može proslijediti bilo kojem nacionalnom i/ili međunarodnom regulatornom, izvršnom ili javnom tijelu ili sudu, gdje smo to dužni učiniti prema zakonu ili propisu ili na njihov zahtjev.

Ukoliko bi se u bilo kojem trenutku stvorila potreba da vaši osobni podaci prenose na treće osobe iz razloga za koji nije prvotno prikupljen, ili naknadno dobiven vaš pristanak, omogućit ćemo vam da se izjasnite o svom izboru.

Zaštita osobnih podataka
Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi pružili razinu sigurnosti i povjerljivosti vaših osobnih podataka.

SSL certifikat vam jamči sigurnost naše stranice enkripcijom podataka, koji se prenose od vašeg uređaja do našeg servera.

Naši informatički sustavi i sustavi trećih strana su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naši zaposlenici su educirani za pravilno postupanje i čuvanje osobnih podataka.

 

Čuvanje osobnih podataka
Osobne podatke koje smo prikupili na temelju zakona, dužni smo čuvati onoliko vremena koliko određuje zakon ili propis. P
odatke koje smo prikupili radi ostvarenja legitimnog interesa bit će pohranjene u našim evidencijama na period od 5 god. nakon vaše posljednje interakcije s nama, ukoliko nije drugačije naznačeno. Ostale podatke koje smo prikupili temeljem privole čuvat će se u bazi gostiju na period naveden u privoli koju ste nam dali.

 

Vaša prava
Osiguravamo vam sljedeća prava:

  • Pravo na pristup (informiranje o opsegu i vrsti) vašim podacima

  • Prvo na ispravak (odnosi se na podatke koje ste dali)

  • Pravo na zaborav

  • Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka

  • Pravo na prenosivost, tj. pravo na povrat osobnih podataka ili da ih proslijedimo osobi vašeg izbora, u strukturiranom, strojno čitljivom obliku, bez prepreka s naše strane.

 

Pravo na pristup
Imate pravo na informaciju o svojim osobnim podacima koje vodimo i držimo u memoriji. Ako ste zakonski skrbnik korisnika također imate pravo na informaciju o osobnim podacima osobe kojoj ste zakonski skrbnik.

 

Pravo na ispravak
Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka koji se na vas odnose, što ćemo mi provesti u razumnom roku.

 

Pravo na brisanje (pravo na zaborav)
Imate pravo ishoditi anonimizaciju svojih osobnih podataka, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (npr. ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo vas detaljno informirati u sklopu odgovora na vaš zahtjev za brisanjem.

 

Pravo na prigovor
Ako se obrada vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na vaše podatke. U slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni i zakoniti razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva, vaš prigovor neće biti uvažen.

 

Pravo na prenosivost
Imate pravo dobiti osobne podatke koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane.

Svoj zahtjev možete uputiti na e-mail adresu: info@olivecharm.com

 

Obavijest o izmjeni naše Politike privatnosti
Bilo koje buduće izmjene u obradi vaših osobnih podataka priopćit će vam se unaprijed putem zasebne obavijesti na ovoj web stranici.

 

Ukoliko imate daljnjih pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka, pozivamo vas da nas kontaktirate:

OPG Olive Charm 
Rožac 5, 52470 Umag-Hr, Hrvatska
e-mail: info@olivecharm.com
s naznakom: N/r Službi za zaštitu osobnih podataka

Upotreba kolačića

Što je kolačić?
Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

 

Kako ih onemogućiti?
Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.

 

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

 

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

 

Mi koristimo kolačiće kako bi pratili svoje posjetitelje, ali i servisi koji su ugrađeni u našu stranicu također koriste kolačiće. Kako bi mogli koristiti te servise potrebno je omogućiti prihvaćanje navedenih kolačića. 

Iste možete ukloniti no upozoravamo da uklanjanjem kolačića može doći do smanjenja funkcionalnosti web stranice, zbog čega vaše korisničko iskustvo može biti na nižem nivou.

 

bottom of page